lørdag 23. april 2011

Vintageudfordring #20


Godt det er ferie! Har brukt noen kvelds- og nattetimer på hobbyrommet kan man si og blir litt panisk når jeg får vite at vi skal ha overnattingsgjester... Hobbyrommet fungerer nemlig som gjesterom når det trengs. Er fristet til å la folk overnatte i kjellerstua, eller det som skal bli ei kjellerstue en gang... for tida er det et katastrofeområde med en sovesofa i.. hehe...

Vel, har i alle fall fått laget et par påskeprosjekter som jeg melder på i to utfordringer denne måneden. Er fortsatt spent på resultatet fra en av de forrige. Synes det er så mange flotte bidrag og alltid artig å følge med på om "min favoritt" når helt til topps! :-)
 
I Vintageudfordring denne gangen skulle man lage et påskeprosjekt. Jeg ble så inspirert av godteriesker både på utfordringsbloggen og andre steder at jeg hadde lyst til å lage noe lignende. Fra meg kommer et påskekremmerhus! Vet, når sant skal sies, ikke om det er "nok påskete", men påskeharen er da på plass, en nærmest usynlig, men dog en påskehilsen, og gule bånd. Jaja, den som intet våger, intet vinner, sies det .So, here goes:

 Har enda ikke lært hvordan jeg skal klare å få satt opp bilder ved siden av hverandre, har brukt en times tid på å ergre vettet av meg over utseendet på denne siden nå. AAHHRRGGHH! Så nå setter jeg dem bare under hverandre og så får det bli neste prosjekt å finne ut av det med bilder. HMF!
Dette har jeg brukt og gjort:
Påskeharen er hentet fra VintageHolidayCrafts.com,
hvor det for øvrig er en DRØSS av nydelige vintage bilder for fri benyttelse!
Mønsterpapir fra Papirdesign.
Kartong fra Bazzil.
Akvarellpapir
Puncher fra Martha Stewart til kanter på kremmerhuset og "håndtaket".
Diverse blomster og to "egg" som er fjernet fra en gammel lysmansjett.
Brads til å sette sammen "lag på lag" blomster
Eyelets
Silkebånd og organzabånd.
Distress stempelpute, Vintage Photo, til sverting.
Embossingpulver, Mirror Gold
Haren er printet ut på canvas, noe som ga en morsom effekt.
Den ble deretter montert på en bit Bazzilkartong.
Laget "grunnmuren" til kremmerhuset av akvarellpapir, som var litt mykere enn kartongen og dermed enklere å forme. Mønsterpapiret ble sydd fast med maskin. Kremmerhuset er halvforet med Bazzil og mønsterpapir som er brettet inn i spissen for å gi inntrykk av av blomstene kommer opp fra baksiden av bretten. Denne effekten er litt vanskelig å se, oppdaget jeg, pga. blomstene som det ble mange av til slutt. :-)
I hvert hjørne, mot åpningene er det en embosset swirl. Swirlen er fra en sjablong.
Kanter er svertet og rufset til med edge scraper.
I stedet for å lime sammen kremmerhuset satte jeg på flere eyelets, og dro skjøtene sammen med silkebånd.

De lilla eggene som ligger oppi er ikke er en del av kurven, men blir forhåpentligvis til glede for noen med sjokoladetrang i løpet av påsken!2 kommentarer:

Kianel sa...

Absolutely stunning! really love it!
Thanks for joining us at Vintage Udfordring!
Love from France, Kianel.

Dorthe/Dob sa...

Skønt kræmmerhus.
Smukke farver og lækre detaljer.
Tak for deltagelsen i vintageudfordringen